•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Promocija knjiga Enesa Ratkušića

 

 U okviru manifestacije Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka 2016. u sali Edukacijskog fakulteta u Travniku, u četvrtak 10.11.2016. u 18.00 održat će se promocija knjiga Enesa Ratkušića „Tajna bosanskog štapa“ i „Sukob devijacija“.
Promotor: prof. dr. Senadin Lavić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u Bosni i Hercegovini
Moderator: mr. sci. Dženan Kos
 

 

 

 
PROMOCIJA ROMANA "RANE NA DUŠI"
U utorak 27. septembra 2016. godine u Gradskoj biblioteci Travnik održana je promocija knjige Vezuva Bašića "Rane na duši". Autor je pored ove knjige kratko predstavio i svoja ostala djela te travničkoj publici ponudio viđenje ratnog i postratnog perioda u Bosni i Hercegovini kroz oči izbjeglica u Danskoj.
 
VEČE SEVDAHA
Travnička tvrđava je bila scena, 26. maja 2015. godine za "Veče sevdaha" koje je naše društvo organizovalo u saradnji sa Općinskim društvom "Preporod" Zenica. Nastupili su narodni orkestar sa solistima te uveličali ovogodišnje Dane Ajvatovice u okviru kojih je ova aktivnost i organizovana.
 
LEGENDA O AJVAZ_DEDI
U okviru 506. Dan Ajvatovice u Vatrogasnom domu u Vitezu je 11. maja 2015. godine održano scensko čitanje teksta Rusmira Agačevića Rusa "Legenda o Ajvaz-dedi". Ovu predstavu su upriličili glumci Enes Škrgo, Matej Baškarad i Aida Vareniković uz pratnju muzičkog sastava "Mustra Orchestra".
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 9 - 12 od 49

Advertisement