•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
VEČE SEVDAHA
Travnička tvrđava je bila scena, 26. maja 2015. godine za "Veče sevdaha" koje je naše društvo organizovalo u saradnji sa Općinskim društvom "Preporod" Zenica. Nastupili su narodni orkestar sa solistima te uveličali ovogodišnje Dane Ajvatovice u okviru kojih je ova aktivnost i organizovana.
 
LEGENDA O AJVAZ_DEDI
U okviru 506. Dan Ajvatovice u Vatrogasnom domu u Vitezu je 11. maja 2015. godine održano scensko čitanje teksta Rusmira Agačevića Rusa "Legenda o Ajvaz-dedi". Ovu predstavu su upriličili glumci Enes Škrgo, Matej Baškarad i Aida Vareniković uz pratnju muzičkog sastava "Mustra Orchestra".
 
ZAHVALNICA OPĆINI TRAVNIK
Danas je predsjednica našeg društva Amra Čampara-Lolić uručila, Općini Travnik i općinskom načelniku Admiru Hadžiemriću, Zahvalnicu za podršku u radu društva a povodom "Dana općine Travnik". Također istim povodom a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Travnik podijeljen je po jedan primjerak lista "Divan" kako bi se vijećnike podsjetilo na stanje kulture u našoj Općini.
 
LEGENDA O AJVAZ-DEDI

Opširnije...U okviru manifestacije „Dani Ajvatovice“, BZK "Preporod" Općinsko društvo Travnik i sa  Zavičajni muzej Travnik priredili su scensko čitanje dramskog teksta Rusmira Agačevića „Legenda o Ajvaz dedi“. Scensko čitanje održano je 23. maja 2015. na autentičnoj lokaciji, Pruscu, mjestu u kojem je pisac slijedeći predanje o Ajvaz dedi smjestio radnju ove „istinite bajke“. U programu su učestvovali Matej Baškarad i Enes Škrgo, uz muzičku pratnju Mustra Orchestra.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 9 - 12 od 47

Advertisement