•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ilhamijini dani 2008

Na prošlogodišnjoj manifestaciji Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka izrazili smo nadu da ćemo ostvariti kontinuitet, potpomognuti sviješću o teškoj sudbini Bošnjaka i obavezi koju takva sudbina propisuje radi bolje budućnosti naše i mladih naraštaja ovdje u Bosni i Hercegovini. Danas možemo slobodni reći da je ostvaren kontinuitet, a taj ostvareni kontinuitet jeste garancija kvaliteta. Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod, postala je tradicionalna kulturna manifestacija. Naime, ovo su šesti po redu Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka. Preporod Travnik kontinuirano radi na snaženju bošnjačke svijesti o porijeklu, jeziku, kulturi i tradiciji, i to organiziranjem niza kulturnih zbivanja i okupljajući više stvaralaca različitih žanrova, ali i podstičući na stvaralaštvo, a sve pod zajedničkim nazivom Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka. Ovogodišnja manifestacija odvija se od 15. do 25. oktobra 2008. godine u Travniku, ali i u Žepču, u Zenici i u Vitezu.

 

Opširnije...
 
Zbor predsjednika u Žepču

Opširnije...28. juna 2008. godine u Žepču je održan 14. zbor predsjednika općinskih društava Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...
 
Članovi Preporoda prisustvovali su svečanoj akademiji

27. marta članovi Preporoda prisustvovali su svečanoj akademiji povodom obilježavanja 95 godina od osnutka Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet, koja je održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

 
Humanitarni koncert

16. marta u Hotelu "Lipa" u Travniku održan je humanitarni koncert u sklopu akcije "Pomozimo porodici Bojčić".

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 45 - 48 od 49

Advertisement