•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Izvještaj o radu u 2018. godini

 
I. UVOD
Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Općinsko društvo Travnik je tokom 2018. godine nastavila kontinuirano raditi na promoviranju kulturnog naslijeđa i postignuća bošnjačkoga naroda, nastojeći ih približiti sugrađanima raznim kulturno profiliranim programskim sadržajima. Poticanjem Bošnjaka ali i drugih naroda na umjetnički izraz i intelektualni rad, travnički “Preporod” nastoji svojim sugrađanima stvoriti priliku da iskažu svoje mogućnosti te im kroz razne programske sadržaje uljepšati svakodnevnicu.
Opširnije...
 
Video sa javne rasprave

Video sa javne rasprave "Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja", uz promociju knjige akademika Rusmira Mahmutćehajića "O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama" održane na Kamernoj sceni Centra za kulturu Općine Travnik 6. decembra 2018. godine u okviru manifestacije „Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka – 2018“.

Video možete pogledati klikom na sliku.

antibosanstvo.jpg  

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja
Opširnije...Javna rasprava Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja: Uz knjigu Rusmira Mahmutćehajića O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama (Sarajevo: Connectum, 2018.), Travnik, 6. decembar 2018, početak u 19:00 sati.

Poštovani govornici, dragi prijatelji, dame i gospodo, upućujem vam pozdrave mira i dobra! Iskreno zahvaljujem za vaše sudjelovanje u Javnoj raspravi Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja: Uz knjigu Rusmira Mahmutćehajića O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama (Sarajevo: Connectum, 2018.), u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Travniku a u okviru manifestacije Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2018.,
Neka mi bude dopušteno dati nekoliko prethodnih napomena: Prvo ću predstaviti današnje govornike:
Opširnije...
 
PREDSTAVA DERVIŠ I SMRT

Četvrtak, 17.11.2016.

Sinoc je u Travniku izvedena predstava "Derviš i smrt" duodrama prema romanu Meše Selimovića. Dio atmosfere prikazan je na fotografijama našeg sugrađanina Slobodanina Ličanina, a kako su se osjećali gledaoci lijepo opisuje sljedeći komentar:

Opširnije... 

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 5 - 8 od 49

Advertisement