•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Video sa javne rasprave

Video sa javne rasprave "Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja", uz promociju knjige akademika Rusmira Mahmutćehajića "O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama" održane na Kamernoj sceni Centra za kulturu Općine Travnik 6. decembra 2018. godine u okviru manifestacije „Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka – 2018“.

Video možete pogledati klikom na sliku.

antibosanstvo.jpg  

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja
Opširnije...Javna rasprava Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja: Uz knjigu Rusmira Mahmutćehajića O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama (Sarajevo: Connectum, 2018.), Travnik, 6. decembar 2018, početak u 19:00 sati.

Poštovani govornici, dragi prijatelji, dame i gospodo, upućujem vam pozdrave mira i dobra! Iskreno zahvaljujem za vaše sudjelovanje u Javnoj raspravi Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja: Uz knjigu Rusmira Mahmutćehajića O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama (Sarajevo: Connectum, 2018.), u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Travniku a u okviru manifestacije Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2018.,
Neka mi bude dopušteno dati nekoliko prethodnih napomena: Prvo ću predstaviti današnje govornike:
Opširnije...
 
PREDSTAVA DERVIŠ I SMRT

Četvrtak, 17.11.2016.

Sinoc je u Travniku izvedena predstava "Derviš i smrt" duodrama prema romanu Meše Selimovića. Dio atmosfere prikazan je na fotografijama našeg sugrađanina Slobodanina Ličanina, a kako su se osjećali gledaoci lijepo opisuje sljedeći komentar:

Opširnije... 

 

Opširnije...
 
Promocija knjiga Enesa Ratkušića

 

 U okviru manifestacije Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka 2016. u sali Edukacijskog fakulteta u Travniku, u četvrtak 10.11.2016. u 18.00 održat će se promocija knjiga Enesa Ratkušića „Tajna bosanskog štapa“ i „Sukob devijacija“.
Promotor: prof. dr. Senadin Lavić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u Bosni i Hercegovini
Moderator: mr. sci. Dženan Kos
 

 

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 5 - 8 od 48

Advertisement