•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
52. BROJ DIVANA

Opširnije... U sklopu manifestacije Dana Općine Travnik promovisan je i 52. broj lista "Divan". Novi broj Divana može se pohvaliti nizom zanimljivih i kvalitetnih tekstova o čemu se čitaoci mogu uvjeriti kada uzmu novi broj u ruke.

Opširnije...
 
POSJETE
Opširnije... U sklopu manifestacije Dana Općine Travnik obavljena je posjeta Dječijim odjelima Kantonalne bolnice Travnik i bolnice fra Mato Nikolić u Novoj Biloj. Prilikom posjete uručen je dio tiraža Stihobojanke za male pacijente ovih odejla. Također je uručen određeni broj primjeraka Stihobojanke i Travničkoj biblioteci.
Opširnije...
 
STIHOBOJANKA
Opširnije...U utorak 25.  marta 2014. godine u maloj sali Centra za kulturu Općine Travnik održana je promocija "Stihobojanke - Travnik za najmlađe" autora Taika Ganića. Novi izdvački projekat u Bošnjačkoj zajednici kulture Travnik nije prošao nezapaženo pa je pored mlade publike, kojoj je ovo i namijenjeno, privukao i njihove roditelje.
Opširnije...
 
2. ACOUSTIC FEST TRAVNIK

Festival pod sloganom "U Travniku na izvoru sevdaha" će ove godine prirediti koncert grupe DIVANHANA (07.09.2013.) a zbog podrške lokalnoj sceni 13.09.2013.godine biće održan i koncert pod nazivom "Travnička scena svira sevdah". U programu će nastupiti nekoliko bendova i solo izvođača iz Travnika, a kao svoj doprinos očuvanju i njegovanju tradicionalne bosanske pjesme. Svi izvođači će osim redovnog repertoara izvoditi i sevdalinke. Pozivamo vas da budete dio ove kulturne manifestacije i uživate u sevdahu.

Važno je istaći da je BZK Preporod Općinsko društvo Travnik jedan od suorganizatora ovog projekta.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 25 - 28 od 49

Advertisement