•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
POSJETE
Opširnije... U sklopu manifestacije Dana Općine Travnik obavljena je posjeta Dječijim odjelima Kantonalne bolnice Travnik i bolnice fra Mato Nikolić u Novoj Biloj. Prilikom posjete uručen je dio tiraža Stihobojanke za male pacijente ovih odejla. Također je uručen određeni broj primjeraka Stihobojanke i Travničkoj biblioteci.
Opširnije...
 
STIHOBOJANKA
Opširnije...U utorak 25.  marta 2014. godine u maloj sali Centra za kulturu Općine Travnik održana je promocija "Stihobojanke - Travnik za najmlađe" autora Taika Ganića. Novi izdvački projekat u Bošnjačkoj zajednici kulture Travnik nije prošao nezapaženo pa je pored mlade publike, kojoj je ovo i namijenjeno, privukao i njihove roditelje.
Opširnije...
 
2. ACOUSTIC FEST TRAVNIK

Festival pod sloganom "U Travniku na izvoru sevdaha" će ove godine prirediti koncert grupe DIVANHANA (07.09.2013.) a zbog podrške lokalnoj sceni 13.09.2013.godine biće održan i koncert pod nazivom "Travnička scena svira sevdah". U programu će nastupiti nekoliko bendova i solo izvođača iz Travnika, a kao svoj doprinos očuvanju i njegovanju tradicionalne bosanske pjesme. Svi izvođači će osim redovnog repertoara izvoditi i sevdalinke. Pozivamo vas da budete dio ove kulturne manifestacije i uživate u sevdahu.

Važno je istaći da je BZK Preporod Općinsko društvo Travnik jedan od suorganizatora ovog projekta.

 
Promocija knjige u Slavonskom Brodu

Opširnije...Brodskoj publici predstavljena je knjiga “Zemlja dobrih ljudi - Dječija planeta" autora Taika Ganića!

Na otvorenju Dječje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ jučer su, uz mnogobrojnu brodsku publiku, bili i gosti iz Travnika. Naime, gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med., jučer je ugostio načelnika Općine Travnik gosp. Admira Hadžiemrića, predsjednika Općinskog vijeća Travnik gosp. Niku Grganovića, te njihovu pratnju.

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 25 - 28 od 48

Advertisement