•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Početna arrow Biblioteka
Biblioteka Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" PDF Ispis E-mail
Sadržaj
Biblioteka Bošnjačke zajednice kulture "Preporod"
Pravilnik o radu

P R A V I L N I K
O RADU BIBLIOTEKE OPĆINSKOG DRUŠTVA TRAVNIK

Član 1.


Biblioteka općinskog društva je u organizacijskom pogledu sastavni dio Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Općinskog društva Travnik, osnovana radi postizanja osnovnih ciljeva "Preporoda".

Član 2.


Biblioteka je osnovana tako da bude dopuna i pomoć već postojećim općinskim, školskim i drugim bibliotekama.

Član 3.


Osnovni knjižni fond Biblioteka čine knjige od bitne važnosti za bošnjačku kulturu.

Član 4.


Izvršni odbor Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Općinskog društva Travnik imenuje bibliotekara koji taj posao obavlja dobrovoljno, na osnovi ugovora ili kao radnik u stalnom radnom odnosu.

Član 5.


Bibliotekar vodi poslove Biblioteke u skladu s važećim bibliotečkim propisima i u saradnji s Bibliotekom Instituta za bošnjačke studije u Sarajevu.

Član 6.


Bibliotekar procjenjuje, u saradnji s bibliotekarom Instituta za bošnjačke studije u Sarajevu, i na osnovu prilika u općini Travnik, sadržaj osnovnoga knjižnog fonda. Na taj način Biblioteka će osigurati da temeljne knjige, časopisi i novine značajni za bošnjačku kulturu budu dostupni članovima Društva i drugima.

Član 7.


Na osnovu Popisa temeljnih knjiga Bošnjačke kulture, koje će svim općinskim bibliotekama dostaviti Izvršni odbor iz Sarajeva, bibliotekar je dužan osigurati uvjete da te knjige budu poznate i dostupne svim članovima Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Općinskog društva Travnik.

Član 8.


Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" Općinsko društvo Travnik omogućit će da u okviru Biblioteke djeluje i javna čitaonica.

Član 9.


Biblioteka će, preko Biblioteke Instituta za bošnjačke studije u Sarajevu, biti povezana s drugim bibliotekama općinskih društava, kako bi u budućnosti činile jedinstvenu bibliotečko-dokumentacijsku mrežu.

Član 10.


Biblioteka ima posebnu zadaću da sakuplja i čuva sva izdanja knjiga, časopisa, novina, gramofonskih ploča, fotografija, filmova, notnih zapisa, plakata, umjetničkih slika itd., nastalih na području djelovanja Općinskog društva Travnik. 
Advertisement

Drugi Izbornik

DOWNLOAD
KONTAKT
FOTO GALERIJA

Prijava


Zaboravili ste šifru?